Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Oppioo som prisades för sin affärsidé i Venture Cup östs regionfinal 2022.
Teamet bakom Oppioo som prisades för sin affärsidé i Venture Cup östs regionfinal 2022.

Pressmeddelande -

Oppioo: Vinnare av Hedy Tech Impact i region öst 2022

Med Oppioo skapas framtidens precisionshälsa. Oppioo ökar cancerpatienters välmående under behandling med digitalt stöd för fysisk aktivitet, kost, medicinering och stöd till patienter och anhöriga. Oppioo hjälper cancerpatienter att förkorta sin rehabiliteringstid och förbättra sin cancerresa. Bolaget prisades för sin idé på Venture Cups regionfinal i region öst 2022 då bolaget vann priset "Hedy Tech Impact Award" och 50 timmars arbete utfört av Hedy Tech’s team bestående av fullstackutvecklare, techarkitekter och UX/UI designers, med fokus på techstrategi och programmering baserat på bolagets behov.

En tredjedel kommer någon gång att få cancer, en sjukdom förknippad med mycket lidande och långa sjukskrivningar. Antalet cancerpatienter i världen ökar, vilket gör att vi har fler och fler canceröverlevande med livslånga biverkningar av sin behandling. Det gör att kostnaden för individer, sjukvård och samhälle växer. 

Oppioo vill integrera datadriven individualiserad cancerrehabilitering i ett tidigt skede av cancerbehandlingen för att minska biverkningar, komplikationer, risk för återfall, samt påskynda tillfrisknandet och öka välbefinnandet. Detta har en stor positiv ekonomisk påverkan för individer samt för samhället och sjukvården. Oppioo vill samla in och bidra med patienternas egenmonitorerade data till en del av precisionshälsan för att möjliggöra bättre vård och vetenskapliga genombrott.

  - "Med Oppioo skapas framtidens precisionshälsa. Oppioo ökar cancerpatienters välmående under behandling med digitalt stöd för fysisk aktivitet, kost, medicinering och stöd till patienter och anhöriga. Oppioo hjälper cancerpatienter att förkorta sin rehabiliteringstid och förbättra sin cancerresa."  Säger Eva Dieker och Anna Baecklund, grundarna bakom Oppioo.

  Idén till Oppioo kom när Eva drabbades av cancer 2018. Hon saknade ett patient centrerat stöd för att planera, övervaka och hålla sig fysiskt aktiv under och efter behandlingen och letade efter ett digitalt stödverktyg specialiserat för cancerpatienter, men hittade inget. Anna och Eva började tillsammans arbeta på en idé för att lösa behovet i början av 2021.

  - "Under 2022 fokuserar vi på produktutveckling, att få ut vår applikation på den svenska marknaden och få de första betalande kunderna och under 2025 lanserar vi Oppioo i Europa och USA, blir en MDR klass 2a-produkt, harfyra försäkringsbolag som b2b-kunder och samarbetar med internationella vårdkliniker. Vi har utökat teamet till att innefatta medicinsk expert och har 15000 b2c-kunder. Vårt mål är att bli världsledande i patientcentrerad precisionsrehabilitering och först ut är att hjälpa cancerpatienter!" Säger Eva Dieker och Anna Baecklund, grundarna bakom Oppioo.

  Bolaget prisades för sin idé på Venture Cups regionfinal i region öst 2022 då bolaget vann priset "Hedy Tech Impact Award" och 50 timmars arbete utfört av Hedy Tech’s team bestående av fullstackutvecklare, techarkitekter och UX/UI designers, med fokus på techstrategi och programmering baserat på bolagets behov.

  Pris: Hedy Tech Impact Award Venture Cup öst

  Idé: Oppioo

  Team: Eva Dieker och Anna Baecklund

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

  Presskontakt

  Alexandra Björk

  Alexandra Björk

  Presskontakt VD/CEO 0761015995
  Alexandra Strömberg

  Alexandra Strömberg

  Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
  Joelle Abou Khalil

  Joelle Abou Khalil

  Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92

  Relaterat innehåll